Lue tämä ensin: Vantaan messutalojen valaistuserikoisuudet

Posted: 1.7.2015 in Yleinen

06

PIKAVIESTI: Rakennatko taloa? Oletko hankkimassa älytaloratkaisun? Sitä ennen kuuntele tämä haastattelu Radio Puheesta, joka tuli 29.7.2015: Älytalo vai kevyttä kotiautomaatiota?” Lasse Honkala kertoo, miten viisaita ovat tulevaisuuden kodit ja mihin sudenkuoppiin ei kannata pudota. Voit säästää rahaa, jos oikein oivallat ohjelman sanoman. Annan mielelläni lisätietoja.

Sellaisen kuvan ympärillä on punainen kehys, josta voit oppia välttämään valaistusvirheitä tai valitsemaan hyvän valaistusratkaisun. Näitä on lähes jokaisessa kohteessa.

Valokuvia on yhteensä yli 400. 

Vantaan asuntomessutalojen valaistuserikoisuudet 13.7.2015

Valaistussuunnittelija Ilkka Pekanheimo on arvioinut Vantaan asuntomessutalojen valaistuksen. Valaistusten toteuttaminen poikkesi aikaisemmista messuista. Oli taloja, joissa kaikki valaistus oli toteutettu ledeillä. Valitettavasti ledien ja varsinkaan niiden antamaan valon laatuun ja värintoistoon ei ollut kiinnitetty riittävästi huomiota. Myös ledien sijoittelu ja häikäisyn esto jätti toivomisen varaa. Muutamissa taloissa oli käytetty ns. halpaledejä, joiden valomäärä alenee 50 % jopa parissa vuodessa.

Uusi ilmiö oli ledinauhoista tulleet heijastukset kiiltävistä pinnoista. Siksi en suosittele kiiltävää työtasoa. Musta väri on ongelmallisin. Ellei valaistus onnistu ilman ledeistä tulevia heijastuksia, on valittava mattapintainen tai vaaleampi työtaso.

400 havainnollista valokuvaa antavat paljon ajatuksia, auttavat valitsemaan parhaat ideat ja samalla myös välttämään selviä virheitä ja pääsemään hyvään lopputulokseen. Niiden joukosta on valittu 50 kuvaa, joiden ideat toteuttamalla pääsee oman kodin valaistuksessa hyvään lopputulokseen,

Arviointi on tehty ensimmäisen kerran messuilla v. 1999, nyt oli vuorossa jo 17. kerta.

Arviointi on nähtävänä osoitteessa asuntomessut2015.wordpress.com

Englanninkielinen lyhennelmä on tässäfullspectrumlight.wordpress.com

Parhaat valaistukset

  • Kohde 22, LakkaLaine.   Erinomaisia epäsuoria valaistusratkaisuja, vain muutamia häikäiseviä valaisimia
  • Kohde 26, Villa Kapee. Erinomaisia epäsuoria valaistusratkaisuja, vain muutamia häikäiseviä valaisimia
  • Kohde 29, Villa Chili.     Erinomaisia epäsuoria valaistusratkaisuja, kaunis värimaailma, häikäisyä ei esiinny. Kodinhoitohuoneessa nähdään vertailu, jossa punainen chili valaistaan päivänvalolla ja lämminsävyisellä valolla. Ero on hämmästyttävä.

Hyviä valaistuksia on myös kohteissa 23, 28, 37 ja 40.

Itse asiassa messujen ainoa täyden spektrin päivänvalotalo, Villa Chili, painii aivan omassa sarjassaan. Jos olisi arvioitu pelkästään valon laatua, häikäisemättömyyttä ja sisustuksen värien oikeaa toistoa sekä valaistuksen informatiivisuutta (valo- ja värivertailu), olisi Villa Chili ollut ylivoimainen voittaja. Kun yhdistetään kolmen parhaan kohteen ratkaisut, päästään erinomaiseen lopputulokseen.

Lisätietoja:

Ilkka Pekanheimo, puh. 0400 221421, valaistussuunnittelija

12.7.2015 Turun Sanomat kirjoitti Villa Chilistä.


Kun olet katsonut ensimmäisen sivun (kohteet 1-16)  kokonaan, kannattaa klikata tästä kohteet 17-25 jne.

Kuvat ovat näillä sivuilla:

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s