11, 12 ja 13: Ryhmärakentaminen

Posted: 1.7.2015 in Yleinen
01

Vältä viistoon kattoon upotettuja valaisimia. Epäsuora valaistus on tällaisessa huoneessa paras.

02

Keittiön työtaso tulee valaista joka kohdasta. Myös kaapin päälle kannattaisi laittaa valaistusta. Keittiöön suosittelen päivänvalovalaistusta.

03

Valaisimia ei kannata sijoittaa yli 4 metrin korkeuteen. Valoa ei tule tarpeeksi alas. Sisustuksen värien vuoksi suosittelen päivänvalon kaltaista valaistusta.

04

Kokeile yöpöytävalaisimessa päivänvalolediä, 8 W, 5500 K. Näkisit lukea paremmin ja värit näkyisivät aitoina.

05

Hyvä tapa valaista pesuhuone. Kattovalaisimen lamput olisivat saaneet olla suuritehoisempia ja/tai opaalimuovi enemmän valoa läpäisevää (72 %).

06

Makuuhuoneessa olisi himmennettävä epäsuora valaistus parempi.

07

Valaisimen valo välkkyy, valaisimessa on magneettinen kuristin – ei ole enää nykyaikaa. Valon tulisi olla valkoista päivänvaloa, jolloin työtasolla nähtäisiin paremmin.

09

Valoa tulisi olla koko työtason matkalta – mieluiten päivänvaloa.

10

Parempi vaihtoehto olisi epäsuora valaistus. Tämä valaistustapa aiheuttaa rauhatonta tunnelmaa. Ledipaneelit kannattaisi valita päivänvalon sävyllä.

11

Saunassa epäsuora valaistus antaisi miellyttävämmän, rauhallisemman tunnelman kuin nuo perinteiset ledikeilat. Lauteiden alla olevan valaisimen suuntaisin valolistalla kohti lattiaa.

13

Päivänvalolamppu ulkovalaisimessa näyttäisi luonnon värit aitoina, myös talvella lumen väri olisi valkoinen. Jos perheessä on koira, ei tällä seikalla ole suurta merkitystä ;o)  Pollarivalaisimien vaihtoehtona olisi epäsuora ledinauhavalaistus valkoisen seinäkkeen yläosassa valolistan takana piilossa.

14

Suosittelen kokeilemaan päivänvalolamppuja näissä valaisimissa.

15

Epäsuora valaistus antaisi rauhallisemman ja miellyttävämmän tunnelman tähän suureen huoneeseen kuin nuo ledivalaisimet.

16

Vältä katon maalaamista voimakkaalla punaisella värillä. Vaalea olisi parempi. Voimakkaan punainen on väripsykologinen virhe. Tämä on kuitenkin kaunis punainen.

17

Vihreä on muuten hyvä väri, mutta suosittelen kattoon vaaleampaa sävyä. Valaisin saattaa häikäistä, koska kontrasti on suuri.

19

Tämä tila olisi kaivannut epäsuoraa valaistusta eikä kattoon upotettuja valaisimia.

,


Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s