35: Urban Villa 1

Posted: 1.7.2015 in Yleinen
01

Spottivalaisimet valokiskossa. Helppo ratkaisu mutta ei tyylikäs. Spotit häikäisevät niihin katsottaessa. Sisustuksen värit vääristyvät valon huonon laadun takia.

02

Spottivalaisimet valokiskossa. Helppo ratkaisu mutta ei tyylikäs. Spotit häikäisevät niihin katsottaessa.

03

Upotetut spottivalot häikäisevät niihin katsottaessa. Valon väri muuttaa sisustuksen värejä. Valaisimet aiheuttavat rauhattoman tunnelman.

04

Ledivalo vaikuttaa olevan turhan sinistä, ehkä 6500 K. Näyttää oudolta. Ledivalon oikeaoppinen sijoituspaikka olisi yläkaapin etureunassa suunnattuna takaseinään. Ledipisteet eivät saisi näkyä lasten näkökulmasta katsottuina.

05

Jos tuollaisesta pitää, niin mikäs siinä. Valaistussuunnittelun periaate: lamppu ei saisi näkyä valaisimesta suoraan katsojan silmiin.

06

Spottivalaisimet valokiskossa. Helppo ratkaisu mutta ei tyylikäs. Spotit häikäisevät niihin katsottaessa, kun loikoillaan sängyssä, jos valot ovat unohtuneet päälle.

07

Spottivalaisimet valokiskossa. Helppo ratkaisu mutta ei tyylikäs. Rauhaton vaikutelma. Aiheuttaa häikäisyä heijastuessaan lasipöytään.

08

Melko sopimaton makuuhuoneen valaistustapa.

09

Kylpyhuoneen valaistus. Parempi kuin kiskossa olevat spotit.

10

Laittaisin seinille taidetta mieluummin kuin seinän värit vääristäviä valaisimia.

12

Vältä lattiaan asennettuja, ylöspäin suunnattuja ledivalaisimia. Ne häikäisevät pahasti, kun kävellään niiden ohitse. Mitä ne valaisevat, ehkä ohitse lentäviä lintuja? Turhaketta kerrakseen. Valo suuntautuu kohti taivasta, aiheuttaa ns. ”saastunutta valoa”. Häikäisy voi aiheuttaa kompastumisen astuttaessa graniittiportaalle. Kontrastiero on suuri ilman valaisimiakin. Poista näistä valaisimista lamppu kokonaan.

21

Kattoterassilla on useita kohti taivasta osoittavia ledivalaisimia. Ensinnäkin ne häikäisevät ohitse kuljettaessa. Mutta mikä pahinta: ne aiheuttavat valosaastetta. Ehdotan, että ylös suuntautuvat ledilamput poistetaan kokonaan käytöstä. Kattoterassin olisi voinut valaista tyylikkäämmin ja edullisemmin epäsuorasti, asentamalla ledinauha metallikaiteen alle piiloon ja suuntaamalla valo kohti lattiaa.

13

Valaisimien sisällä olevat ledit on suunnattu kohti puuta. Ne eivät häikäise. Naamioisin valaisimet paremmin kasvillisuuteen, ne eivät saisi kiinnittää enemmän huomiota kuin itse kasvillisuus. Naamiointiin voi käyttää tilapäisesti vaikka tekokasveja, kunnes puun ympärillä oleva kasvillisuus estää valaisinten näkymisen. Valon laadun tulisi olla päivänvaloa, jotta luonnon värit näkyisivät aitoina.      

14

Kasvillisuusvalaisin on muuten OK, mutta tässä kohdassa se häikäisee, kun katsotaan kattoterassilta. Asenna valaisin puun ja talon väliin ja suuntaa poispäin talosta. Ja taas, valon laatu pitäisi muuttaa päivänvaloksi. SEURAAVAT TALOT:  37 – 41

nimetön

Käsintehty Kiviloisto-valaisin on tyylikäs valaisin. Kuva: Lasse Honkala.

Mainokset
kommenttia
  1. Lasse Honkala sanoo:

    Jos valaistuksen ohjaustekniikkaa olisi arvioitu, niin ehkäpä siitä olisi tullut joku plus pistekin

    Tykkää

    • Huomasin kyllä asianmukaisen sähkökeskuksen. Olisitpa sinä päässyt vaikuttamaan myös valaistukseen, sinullahan on siihen asiantuntemusta. Mutta vaikuttaa, että talossa ei juurikaan kiinnitetty huomiota laadukkaaseen valaistukseen. Jos olisin antanut taloille valaistuksesta myös kouluarvosanan, tämä talo olisi saanut melko huonon arvosanan, ehkä 4,8.

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s