Asuntomessutalojen valaistusarviointi 2015

vertailu

Vertailutelineessä näet eron chilien väreissä perinteisessä, lämminsävyisessä valossa ja täyden spektrin päivänvalossa. Ero on hämmästyttävä. Aivan yhtä suuri ero on sisustuksen väreissä.

Vantaan asuntomessuilla kohde 29, Muurametalojen Villa Chili, on valaistu täyden spektrin päivänvalolampuin ainoana messuilla. Talon sisustus ja valaisimet pääsevät oikeuksiinsa, koska valonlähteenä käytetään laadukkaimpia päivänvalolamppuja. Häikäisyä ei esiinny. Sisustussuunnittelijan työ korostuu, koska värit näkyvät aitoina eikä niitä muuteta, kuten monissa messutaloissa.

On hämmästyttävää, että vaikka käytämme kaksi kolmasosaa ajastamme keinovalossa elämiseen, emme kiinnitä riittävästi huomiota valon terveysvaikutuksiin, valon vaikutuksiin näkökykyymme ja värien oikeaan näkemiseen. Toisaalta vaadimme luomuruokaa, puhdasta ilmaa ja jopa terveysvaikutteista vettä. Kuitenkin päivänvalo, joka synnytti kaiken elämän, usein unohdetaan. Puhdasta valoa kannattaa vaatia, olemme sen arvoisia.

Valaistussuunnittelija Ilkka Pekanheimo on jo yli 15 vuoden ajan arvioinut asuntomessutalojen valaistusta. Näistä arvioinneista opit paljon kun suunnittelet oman kotisi valaistusta. Kannattaa valita hyvät ratkaisut ja välttää valaistusvirheiden tekemistä. Suurimmassa osassa messutaloista olisi nimittäin parantamisen varaa valaistuksessa.

Vuonna 2015 ja sen jälkeen alkaa olla jo virhe hankkia muita valaisimia kuin ledivalaisimia ja sellaisia, joihin voi asentaa ledilampun. 

Dynaaminen valaistustapa on erittäin suositeltava. Tämä tarkoittaa, että haluamissasi huoneissa on täyden spektrin päivänvalovalaistus ja muutamissa valaisimissa säädettävä, lämminsävyinen valaistus iltaa varten. AD-Lux on päivänvalon asiantuntija ja useat asiakkaamme ovat päätyneetkin valitsemaan luonnollisen päivänvalon sävyn myös sisätiloihin. Teemme Sinulle ehdotuksen, joka varmasti on vuosia kestävä, paras valaistusratkaisu! Lähetä tietoja talostasi, saat henkilökohtaisen valaistussuunnittelijan taloosi. 

Vantaan asuntomessutalojen valaistusarviointi on nähtävänä tässä  (400 valokuvaa ja jokaiseen kommentti): asuntomessut2015.wordpress.com

Lisätietoja ja haastattelupyynnöt:

Ilkka Pekanheimo, valaistussuunnittelija

Suomen Valoteknillisen seuran jäsen

AD-Lux Oy, Suomen johtava päivänvalovalaistuksen asiantuntija.

0400 221421

ilkka.pekanheimo@gmail.com

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s